Injecteerbare pleister voor knieartrose

De Developmental BioEngineering onderzoeksgroep van de Universiteit Twente werkt aan de ontwikkeling van een injecteerbare ‘pleister’ voor knieartrose en gaat beginnen met de eerste testen in patiënten. Dit onderzoek, gefinancierd met 600.000 euro van ReumaNederland, moet onder meer mogelijk maken dat (stam)cellen die defecten in het kraakbeen kunnen herstellen in de injecteerbare pleister kunnen worden verpakt.

Prof. dr. Marcel Karperien, hoofdonderzoeker van het Research Centre of Excellence van de Universiteit Twente, vindt de resultaten met de injecteerbare pleister tot nu toe positief. De komende vijf jaar willen de Twentse onderzoekers de pleister verder ontwikkelen en dankzij de subsidie verwachten ze de pleister binnen 1 à 2 jaar te kunnen gaan testen in de eerste 10 patiënten.

De komende periode worden in totaal zeven universitaire onderzoeksgroepen in Nederland benoemd tot Research Centres of Excellence voor artrose. Hiervoor stelt ReumaNederland in totaal 3,8 miljoen euro beschikbaar.Aandachtsgebied:

Artrose

Onderwerp:

stamcellen

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen reumatologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.