Koninklijke onderscheiding voor Koos van der Hoeven

Hoogleraar Medische Oncologie Koos van der Hoeven heeft tijdens zijn afscheidssymposium op donderdag 1 november een lintje ontvangen voor zijn uitmuntende maatschappelijke en academische verdiensten op het gebied van de medische oncologie.

In het Radboudumc wist hij wezenlijke verbeteringen in de zorg voor patiënten te tewerkstellingen. Zo zorgde Van der Hoeven voor de start van het programma Food for Care en voor de mogelijkheid van thuismedicatie. Hij spant zich daarnaast al jaren in voor het optimaliseren van de zorg rond jonge kankerpatiënten als bestuurslid en later als voorzitter van Stichting AYA. Ook heeft Van der Hoeven een belangrijke rol gespeeld in de landelijke discussie over de dure geneesmiddelen.

Koos van der Hoeven werd in 2015 benoemd tot hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc in Nijmegen, hoofd a.i. kinderoncologie en vanaf 2016 is hij medevoorzitter van het Radboud Centrum voor Oncologie. Daarvoor was hij medisch oncoloog in Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen en in het Medisch Centrum Alkmaar. In 2012 werd hij afdelingshoofd hoogleraar in het LUMC. Naast zijn vele werk gericht op de verbetering van de zorg voor kankerpatiënten wist hij een indrukwekkende staat van dienst in onderzoek op te bouwen met bijna 80 publicaties, vele voordrachten en de organisatie van wetenschappelijke congressen. Ook was hij voorzitter van de NVMO en mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Oncologische Samenwerking.

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen oncologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.