Fusie Lymph&Co, 2,6 miljoen euro extra voor wetenschappelijk onderzoek

Recent is bekend gemaakt dat Lymph&Co en het Van Vlissingen Lymfoom Fonds gaan fuseren en doorgaan onder de naam Lymph&Co. Hiermee komt ruim 2,6 miljoen euro extra vrij voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker.

Volgens Bernhard van Oranje, initiatiefnemer van Lymph&Co, was de fusie een logische stap gezien de gemeenschappelijke doelstellingen. Lymph&Co gaat zich richten op het werven van gelden voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Hierbij betreft het onderzoek wat zich gaat richten op zowel oorzaken, mogelijke behandelingen als het herstel daarvan. Het streven is om de wetenschappers de volledige mogelijkheid te bieden om hun onderzoek naar lymfeklierkanker uit te voeren over de hele wereld.

Het van Vlissingen Lymfoom Fonds is in 1980 opgericht door wijlen Paul Fentener van Vlissingen. Om zijn gedachtegoed ook na deze fusie in stand te laten zal er periodiek een Grant worden toegekend.  Jonge, veelbelovende onderzoekers kunnen hiervoor in aanmerking komen. Hen wordt de kans gegeven om verder onderzoek te doen op het gebied van lymfeklierkanker in een toonaangevend instituut in het buitenland. Voor maximaal twee jaar wordt er een budget van 50,000 euro vrijgemaakt.

Door deze fusie is Lymph&Co het grootste fonds in Nederland geworden wat zich richt op lymfeklierkanker.Aandachtsgebied:

Overig

Onderwerp:

lymfeklierkanker lymfoom

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen oncologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.