Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar neuromusculaire aandoeningen

Prof. dr. Baziel van Engelen, hoogleraar neuromusculaire aandoeningen, is een van de vijf medewerkers van het Radboudumc die op 26 april tijdens de lintjesregen een koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen vanwege uitzonderlijke wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten.

Van Engelen doet in het Radboudumc voornamelijk onderzoek naar neuromusculaire aandoeningen. Daarnaast zit hij in een aantal wetenschappelijke adviesraden en beoordelingscommies en is hij lid van verschillende professionele en wetenschappelijke organisaties. In het verleden was hij wetenschappelijk directeur van het Neuromusculaire centrum (ENMC).

Naast Principal investigator is hij ook clinicus. In het kader van innovatie over de grens van geneeskunde en gezondheidszorg heen, laat hij uiteenlopende disciplines met elkaar in discussie gaan, zoals kunst, literatuur, filosofie etc. Met deze brede blik op de gezondheidszorg is het ‘zijn missie om deze menselijk en medemenselijk te houden in een omgeving die sterk verzakelijkt is’, aldus het Radboudumc.

Andere collega’s van het Radboudumc die een onderscheiding in ontvangst mochten nemen waren Ben Geurtz, senior analist Transmetabool laboratium, prof. dr. Henri Marres, hoogleraar KNO heelkunde, prof. dr. Ria Nijhuis-van der Sanden, hoogleraar Paramedische wetenschappen en prof. dr. Theo Wobbes, hoogleraar Chirurgische oncologie.Aandachtsgebied:

Neuro-musculair

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen neurologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.