Europese goedkeuring ocrelizumab

De Europese Commissie heeft een vergunning verleend voor het op de markt brengen van ocrelizumab voor de behandeling van patiënten met relapsing multipele sclerose (RMS) en patiënten met primair progressieve multipele sclerose (PPMS).

De Europese goedkeuring is gebaseerd op de resultaten van drie fase III-studies bij 2.388 patienten. Data van OPERA I en II (RMS) toonden een hogere effectiviteit van ocrelizumab ten opzichte van ‘high-dose’ interferon bèta-1a over een studieperiode van twee jaar. Ocrelizumab verhoogde ook de kans op afwezigheid van ziekteactiviteit met 64% in OPERA I en 89% in OPERA II (p < 0,0001 en p < 0,0001).

In ORATORIO (PPMS) vertraagde ocrelizumab significant de progressie van invaliditeit en het verminderde tekenen van ziekteactiviteit op MRI ten opzichte van placebo gedurende een mediane follow-upperiode van drie jaar. Patiënten behandeld met ocrelizumab hadden een 24% lager risico op progressie van invaliditeit gedurende drie maanden en een 25% lager risico op invaliditeitsprogressie gedurende zes maanden (p = 0,0321 en p = 0,0365).Aandachtsgebied:

Multipele Sclerose

Onderwerp:

ocrelizumab PPMS RMS

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen neurologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.