Boek: Zorg 2031 – Op koers naar een ander speelveld

Eind oktober verschijnt bij Poiesz Uitgevers het boek ‘Zorg 2031 – Op koers naar een ander speelveld?’ waarin medisch journalist Frank van Wijck een beeld schetst van hoe de zorg er in de toekomst uit kan zien.

In dit essay komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: Zijn huisartsen dan geen poortwachters meer maar spelverdelers? Zijn medisch specialisten niet alleen actief in ziekenhuizen en klinieken, maar ook in gezondheidscentra? Is eHealth de verkeersregelaar? Sturen overheid en zorgverzekeraars onze leefstijl aan? En waar in dit enorme krachtenspel blijft de patiënt?

De officiële presentatie van ‘Zorg 2031’ vindt plaats op 22 oktober bij Coöperatie VGZ in Arnhem, in aanwezigheid van onder anderen Yvonne van Rooy (NVZ), Anoeska Mosterdijk (InEen) en André Rouvoet (Zorgverzekeraars Nederland). Aansluitend debatteren deskundigen, beleidsmakers, zorgverleners en verzekerden in een extra editie  van ‘In debat bij VGZ’ over de thema’s die in het boek aan bod komen. Aanmelden kan via indebatbijVGZ@vgz.nl.

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen infectieziekten. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.