Succesvol eerste dinersymposium EHA in Oranje

Aan de vooravond van het EHA-congres in Amsterdam werd voor de eerste keer het dinersymposium ‘EHA in Oranje’ gehouden. Tijdens deze preview namen drie specialisten de aanwezigen mee door het programma van het congres. Voorzitter Aart Beeker (Spaarne Gasthuis): “Ook voor iedereen die geen tijd had om het congres te bezoeken was dit een mooie manier om te horen welke baanbrekende resultaten werden gepresenteerd en wat je de komende tijd in de gaten moet houden.”

De Oranje-diners van Springer Healthcare die tijdens internationale congressen worden georganiseerd voor Nederlandse medisch specialisten zijn binnen veel vakgebieden al een begrip. Het is de ultieme mogelijkheid om met collega’s een Oranje blik te werpen op de belangrijkste onderwerpen die op het congres aan bod komen en om te bespreken wat de nieuwste ontwikkelingen betekenen voor de Nederlandse situatie.

Drie topsprekers
Tijdens deze eerste editie voor hematologen gaven dr. Martine Chamuleau (Amsterdam UMC), dr. Peter Westerweel (Albert Schweitzer ziekenhuis) en dr. Annemiek Broijl (Erasmus MC) een overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van lymfomen, CML en multipel myeloom. Daarnaast namen zij de aanwezigen mee door het programma van de EHA. Beeker: “Zij lieten ons weten in welke sessies de belangrijkste resultaten voor de dagelijkse praktijk werden gepresenteerd.”

Preview
Zo werd alvast vooruitgeblikt op de resultaten van een aantal grote studies over combinatietherapieën bij het multipel myeloom, waarbij duidelijk moest worden wat de plaats van daratumumab in de eerste lijn gaat worden. Wat betreft de myeloproliferatieve ziekten was er aandacht voor het succes van het staken van TKI’s bij patiënten met CML en de strategieën daarvoor. Beeker: “Ik denk dat deze EHA-preview zeker ook voor jonge dokters en aios erg interessant was, omdat de sprekers hen door het woud van informatie op het congres hebben geloodst. Daarnaast was het natuurlijk prettig om elkaar even te kunnen ontmoeten en spreken, wat op het congres zelf meestal niet lukt of slechts heel vluchtig.”

Beoordeling
De avond werd door de aanwezige hematologen beoordeeld met een 8,2 en zij waardeerden zowel de kwaliteit van de sprekers als het interactieve karakter van de bijeenkomst, waarbij ook ruimte was voor het bespreken van lokaal beleid. Alle aanwezigen gaven dan ook aan EHA in Oranje aan te bevelen bij collega’s en 100% zou zich de volgende keer opnieuw inschrijven.

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen hematologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.