Drie topsprekers gidsen u door het EHA-programma

Tijdens EHA in Oranje zullen drie specialisten de aanwezigen meenemen door het programma van de EHA. Voorzitter Aart Beeker (Spaarne Gasthuis): “Ook voor iedereen die geen tijd heeft om het congres te bezoeken is dit een mooie manier om toch te horen welke baanbrekende resultaten zullen worden gepresenteerd en wat je de komende tijd in de gaten moet houden.”

Dr. Martine Chamuleau (Amsterdam UMC), dr. Peter Westerweel (Albert Schweitzer ziekenhuis) en dr. Annemiek Broijl (Erasmus MC) zullen een overzicht geven van de huidige stand van zaken op het gebied van lymfomen, CML en multipel myeloom. Daarnaast zullen zij de aanwezigen meenemen door het programma van de EHA. Beeker: “Zij vertellen ons waar je op moet letten en in welke sessies de belangrijkste resultaten voor de dagelijkse praktijk worden gepresenteerd.”

Dit jaar worden resultaten verwacht van een aantal grote studies over combinatietherapieën bij het multipel myeloom, waarbij hopelijk ook duidelijk zal worden wat de plaats van daratumumab in de eerste lijn zal worden. Wat betreft de myeloproliferatieve ziekten zal er nieuws zijn over het succes van het staken van TKI’s bij patiënten met CML en de strategieën daarvoor. Daarnaast verwacht Beeker presentaties over het bepalen van de optimale strategie bij het agressieve, maar ook het indolente lymfoom.

Beeker: “Ik denk dat deze EHA-preview zeker ook voor jonge dokters en aios erg interessant kan zijn, omdat de sprekers hen door het woud van informatie op het congres kunnen loodsen. Daarnaast is het natuurlijk mooi om elkaar even te kunnen ontmoeten en spreken, wat op het congres zelf vaak niet lukt of slechts heel vluchtig.”Aandachtsgebied:

Leukemie Lymfoom MM

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen hematologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.