CML-patiënten tevreden over ontvangen informatie nilotinib

CML-patiënten die worden behandeld met nilotinib zijn over het algemeen tevreden met de informatie die zij van hun arts hebben gekregen over de behandeling. Dat blijkt uit onderzoek onder patiënten uit zes Nederlandse ziekenhuizen. De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in Acta Oncologica.

Er worden ook verbeterpunten gemeld, zo zou er meer aandacht mogen zijn voor informatie over bijwerkingen van de behandeling en het managen daarvan, zoals het optreden van slaperigheid en de invloed van de behandeling op het seksleven. Factoren die de ontevredenheid beïnvloeden zijn ernstige vermoeidheid, slechte lichamelijke gezondheid, een negatieve perceptie van CML, en een ambivalente houding tegenover nilotinib. Ontevredenheid over de gekregen informatie bleek in deze studie overigens niet gerelateerd aan de zelfgerapporteerde ‘non-adherence’.


  • Bronverwijzing
    1. Boons CCLM, Tromp VNMF, Neppelenbroek NJM, et al. Satisfaction with information on nilotinib treatment in chronic myeloid leukemia patients. Acta Oncol. 2019 Mar 25:1-6.

Aandachtsgebied:

Leukemie

Onderwerp:

CML nilotinib

U heeft nog enkele gratis artikelen binnen hematologie. Maak uw account aan om ongelimiteerd te lezen.